Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 05:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/apelsin-och-saffransbitar/

Recept

Apelsin- och saffransbitar

Denna mandelmasse-look-a-like, gjord på couscous, kokosmjölk och saffran, smakar riktigt god – laktosfri – jul! Att sylta skalen själv är ett perfekt sätt att ta till vara hela frukten och minska svinnet. Hemlagat är godast!

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Koka upp kokosmjölk, citrussaft, socker och saffran.

3. Tag av från värmen. Häll i couscous och rör ner äggulorna.

4. Fodra en form med 2 lager plastfilm, häll i smeten, täck med plast och sätt in i ugnen ca 15 min.

5. Låt svalna, fortfarande täckt av plast. Sätt in i kylen.

6. Smält chokladen över vattenbad. Ta bort plasten och skär couscouskakan i bitar och doppa dem till hälften i smält choklad. Toppa med marmelad eller syltade skal.