Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-14 22:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/appelfrast-savojkal/

Recept

Äppelfräst savojkål

DN Text

Skiva lök och savojkål, ta bort rotstock och de grövsta bladnerverna på kålen. Skär äpplet (två om de inte är så stora) i kvartar och kärna ur. Skär dem i skivor.

Fräs upp lök och kål i en rymlig panna och stek några minuter under omrörning. Lägg i äppelskivorna och fortsätt steka några minuter. Häll på vin eller vatten och smula i buljongtärning. Sjud på låg värme 10–15 minuter tills kålen är lagom mjuk.