Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-20 03:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/appelkaka/

RECEPT

Äppelkaka

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj ganska rikligt en liten ugnsform med smör. Skiva äpplena i ganska tunna klyftor utan att skala dem.

Strö ett halvcentimeter tjockt ­lager ­rive-­bröd blandat med socker i botten och lite på kanterna. Fyll på med äppelskivor. Strö på ett tunt lager ströbröd och eventuellt lite socker.

Lägg i resten av äppelskivorna och ett ganska rikligt lager med ströbröd blandat med socker ovanpå.

Klicka smör över ytan. Grädda mitt i ugnen 30–40 minuter tills ytan får fin mörkbrun färg utan att vara bränd.

Servera kakan ljummen ur formen eller låt den kallna.