Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 00:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/appleglogg/

Recept

Äppleglögg

Gör din egen glögg – gott och enkelt! Den här kan serveras kall eller ljummen och går att göra alkoholfri genom att utesluta vinet. Om man inte har en råsaftcentrifug går det bra att köpa ofiltrerad äpplejuice och göra samma sak.

1. Kör alla äpplena utom ett genom en råsaftcentrifug och sila sedan juicen.

2. Koka upp ¼ av äpplejuicen med stjärnanis och vaniljstång. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna med lock.

3. Slå på resten av äpplejuicen och vinet i kastrullen. Äpplena kan variera lite i smak så smaka av och justera sötman/syran med lite socker eller citron.

4. Skär det återstående äpplet i smala stavar och lägg i glöggen. Servera kall eller ljummen.