Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 19:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/aprikos-och-russinknacke/

Recept

Aprikos- och russinknäcke

1. Lägg blötläggningen i en bunke med plast kallt över natten.

2. Kör degen i matberedare/degblandare 6–8 minuter (om man knådar för hand minst 10 minuter) och låt den stå i kylen ytterligare en natt.

3. Tryck ur all luft från degen och kavla den millimetertunn. Kavla sedan över degen ordentligt med naggad kavel.

4. Bakas i 210 grader i cirka 10 minuter. Sänk ugnen till 90 grader och torka knäckebrödet i 1 timme.