Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 07:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/aprikoshjartan-fran-linz/

Recept

Aprikoshjärtan från Linz

DN Text

Arbeta ihop smör, socker, vanilj, salt och kryddor. Rör i ägg och äggulor. Tillsätt mjöl, bakpulver och mald mandel. Observera att mandeln måste malas i kvarn, inte hackas i matberedare, för att kunna suga upp vätska. Arbeta snabbt ihop massan till en deg som plattas ut lite och får ligga i plastpåse i kylskåp åtminstone ett par timmar.
Sätt ugnen på 190 grader.

Ta fram halva degen åt gången (degen är lättast att jobba med när den är kall) och kavla ut med mjölad kavel på väl mjölad bänk till en ca 3 mm tjock platta. Ta ut hjärtan med mått och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda 7–8 minuter mitt i ugnen. Kakorna ska vara ljusa i färgen.

Ta ut hjärtan med hål av resten av degen till kakornas överdel. En äppelpipa är lagom stor att göra hålen mitt i hjärtat med. Grädda på samma sätt.

Förvara kakorna torrt till strax innan de ska serveras. Lägg då ihop kakorna med knappt en tesked aprikosmarmelad på det hela hjärtat och det håliga ovanpå. Pudra med florsocker.