Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-01 04:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/artpestopasta-med-sockerarter-och-fetaost/

Recept

Ärtpestopasta med sockerärter och fetaost

Foto: Joel Wåreus

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt sockerärterna koka med de sista 2 minuterna av koktiden.

2. Repa bladen från basilikan, spara några blad till garnering. Mixa basilika, gröna ärter, nötter, ost och olja med mixerstav. Späd med vattnet och krydda med salt och peppar.

3. Låt pastan rinna av och blanda den med peston. Smula över fetaost och garnera med de sparade basilikabladen.

Näring/portion: Ca 660 kcal, 28 g fett, 25 g protein, 78 g kolhydrater