Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 04:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/asas-hallonfyllda-chokladcupcakes-med-vit-chokladfrosting/

Recept

Åsas hallonfyllda chokladcupcakes med vit chokladfrosting

Cupcakes:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ihop siktad kakao och hett kaffe i en skål, ställ att svalna i kylen. Vispa rumsvarmt smör och socker riktigt krämigt i en bunke. Blanda i ett ägg i taget under vispning.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner mjöl-och chokladblandningen i smeten i omgångar.

4. Hacka den mörka chokladen grovt och rör ner i smeten.

5. Fyll bakformar placerade i muffinsplåt till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.

Hallonfyllning:
1. Blanda hallon och socker i en kastrull och koka upp i några minuter. Låt svalna.

2. Gör ett hål i cupcaken med hjälp av en äppelurkärnare eller vass kniv. Fyll med hallon upp till kanten.

White Chocolate Frosting:
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt den svalna något om den är het.

2. Vispa smöret krämigt och blanda i chokladen. Tillsätt philadelphiaost, florsocker och karamellfärg och vispa tills konsistensen är krämig.

3. Spritsa frostingen på svala, fyllda cupcakes. Garnera gärna med marsipanrosor, här får du lära dig att göra dem själv.