Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 10:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/asiatiska-fiskkroketter-med-maltwhisky/

Recept

Asiatiska fiskkroketter med maltwhisky

Foto: Björn Johansson/Kola Productions

Fiskkroketter går ganska snabbt att göra och är en enkel men ändå lyxig förrätt. Här används maltwhisky för att ge djup till smakerna som är ganska pigga och lätta.

1. Finhacka lök och chili och stek mjukt i smör och sesamolja, låt svalna.
2. Häll lökblandningen med fisken i en matberedare tillsammans med salt, whisky, riven vitlök, lime, ägg och ströbröd. Mixa på full effekt tills allt är hackat och blandat. Riv ingefäran och krama ur saften från rivet ned i matberedaren.
3. Finhacka salladslök och koriander och blanda ned för hand, därefter är smeten klar. Forma små bollar av smeten i storleken av köttbullar ungefär.
4. Panera i mjöl, uppvispat ägg och sedan i panko. Fritera gyllenbruna i olja på 180 grader och låt rinna av på hushållspapper.
5. Servera gärna med en hemmagjord majonnäs, kryddad med en riven vitlöksklyfta, en tesked limejuice och ett par matskedar hackad koriander.