Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-20 00:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/aubergine-och-olivpasta/

Recept

Aubergine- och olivpasta

Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen.

Hacka lök och vitlök och fräs upp i olivolja. Det är praktiskt med en stor panna, en wok till exempel.

Tärna auberginen och bryn den med löken. Strö över oregano och klicka i koncenterad tomatpuré, häll på det mesta av vattnet och buljongtärning.

Låt småkoka på låg värme cirka 10 minuter. Tillsätt mer vatten om det ser torrt ut i pannan, lägg också i halverade oliver och halva småtomater mot slutet. Smaka av med salt och peppar. Häll den kokta, avrunna pastan i pannan och vänd runt så den blir gott såsig.

Lägg upp i en skål, gärna bottnad med rucolasallad och strö över riven ost, eventuellt också pinjenötter. Som de flesta nötter får pinjenöten (egentligen ett kottefrö) godare smak av att rostas lätt i torr stekpanna. Rör om under rostningen och passa noga.