Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-23 19:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/auberginegratang-1/

RECEPT

Auberginegratäng

Foto: Annika Broman

1. Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Strö 1 tsk salt på skivorna och lägg dem i ett durkslag ca 30 min för att dra ut vattnet. Skala och finhacka vitlöken. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Hetta upp 1 msk olja i en stor stekpanna. Fräs köttfärsen på hög värme ca 4 min. Blanda ner vitlöken i färsen. Sänk värmen och stek ca 3 min.

3. Tillsätt krossade tomater, vatten, 1/2 tsk salt och peppar. Låt puttra ca 5 min. Skala och skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor.

4. Pressa ut vatten ur aubergineskivorna genom att pressa några skivor åt gången mellan händerna.

5. Varva aubergine, potatis och köttfärsröra i en ugnssäker form. Lägg några aubergineskivor överst och pensla dem med 1 msk olja. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera med grekisk yoghurt.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 24 g fett, 36 g protein, 30 g kolhydrater