Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-07 22:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/avokadobulgur-med-raktsatsiki/

Recept

Avokadobulgur med räktsatsiki

1. Koka bulgurn i vatten med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen.

2. Skala och grovhacka räkorna. Grovriv gurkan och pressa ur saften.Blanda yoghurt med räkor och gurka. Smaksätt med pressad vitlök, salt och peppar.

3. Dela, skala, kärna ur och tärna avokadorna. Grovhacka rucolan. Blanda bulgur, avokado och rucola. Servera bulgurn med räktsatsiki, sallad, bröd och citronklyftor.

Näring/portion: Ca 560 kcal, 16 g fett, 24 g protein, 73 g kolhydrater