Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-08 23:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/baconkyckling-i-senapssas/

Recept

Baconkyckling i senapssås

DN Text

Salta och peppra kycklingfiléerna och linda in dem i baconskivor. Stek dem på inte alltför hög värme cirka 4 minuter på vardera sidan. Häll bort baconfettet.

Tillsätt buljongen och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter. Saften som tränger ut när man sticker med en steknål i filén ska vara klar.

Arbeta ihop smör och mjöl till en liten kula och vispa sedan ner denna i buljongen. Låt sjuda någon minut och smaksätt med en nypa dragon och fransk senap efter smak. Späd med lite vatten eller annat vätska till önskad konsistens på såsen.

Servera kycklingbrösten med nudlar eller tagliatelli. Pressad potatis är också gott.