Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 06:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bakad-rotselleri-med-citron-creme-fraiche/

Recept

Bakad rotselleri med citron-crème fraiche

Bakad rotselleri med citron-crème fraiche. Avsluta med att riva över massor med parmesan. Foto: Peter Claesson

Servera den ugnsbakade rotsellerin med varm citron-crème fraiche, rostade frön, spenat och riven parmesan.

Läs mer: Fira fars dag med brunch för hela familjen 

1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft). Skala rotsellerin och gnid in den med salt, peppar och smör. Rosta i ugn tills innertemperaturen är 96 grader, cirka 30–40 minuter. 

2. Koka ihop crème fraiche och mjölk och smaksätt med finrivet citronskal, salt och peppar. 

3. Rosta linfrön, solrosfrön och pumpakärnor i olivolja i het panna tills de poppar. Håll koll – de bränns lätt! Häll genast över dem på hushållspapper och låt svalna. 

4. Dela rotsellerin med gaffel i 5-6 bitar, sprid ut på tallriken och fördela crème fraichen över. Toppa med spenat, de rostade fröna och massor av nyriven parmesan.

Ugnstemperaturerna är angivna för varmluft. Öka gradantalet med 20–25 grader om du använder vanlig ugn.