Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 00:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bakad-sej-med-pumpakram/

Recept

Bakad sej med pumpakräm

Pumpakrämen är enkel att göra och passar såväl till kött som till fisk. Tillsammans med det brynta hassel­nötssmöret blir den en succé.
Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 160 grader. Koka pumpan mjuk i vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet. Vrid ur pumpabitarna med hjälp av en kökshandduk, så att du får bort så mycket vatten som möjligt. Mixa pumpa och crème fraiche till en slät kräm. Smaka av med salt.

2. Rosta nötterna i ugn i 15 minuter. Sänk värmen till 100 grader. Hacka nötterna grovt. Bryn smöret i kastrull tills det får en gyllene färg och nötig doft. Sila av. Blanda nöthack och brynt smör.

3. Krydda sejfiléerna med salt. Baka i ugn på 100 grader tills fisken har en innertemperatur på 47 grader, det bör tar 20–30 minuter.

4. Stek under tiden svampen i smör och olja. Krydda med salt.

5. Vid servering: Värm pumpakrämen. Blanda ner finskuren gräslök i hasselnötssmöret. Servera fisken med pumpakräm och svamp. Ringla över hasselnötssmöret.