Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bakade-betor-och-kapris-med-senapsdressing/

Recept

Bakade betor och kapris med senapsdressing

Foto: Beatrice Lundborg

Den här salladen blir också ett gott
tillbehör om man har kött, som skinka eller köttbullar, på julbordet.

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg de hela oskalade rödbetorna på en plåt och ringla över olja.
2. Baka betorna ca 40 min i ugnen tills skalet släpper en aning. Tag ut och låt svalna.
3. Gnid eller dra av skalet med en liten kniv. Skär i klyftor och lägg upp i en skål.
4. Dressing: Rör ihop senap, vinäger och socker i en liten skål. Tillsätt oljan under ständig omrörning.
5. Strimla äpplet tunt och blanda med betorna, ringla över dressing och toppa med kapris.