Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-25 08:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bakade-och-grillade-rodbetor-med-syrade-hallon/

Recept

Bakade och grillade rödbetor med syrade hallon

Foto: Rickard Rönnerstam

Om man inte skär råvaran i bitar finns det heller inte så många ställen där smak och saft kan läcka ut, det gäller både kött och grönsaker. Dessutom blir det en helt annan konsistens på grönsaken när man grillar den hel. Testa! Jag lovar att du blir glatt överraskad.

Rätta artikel

1. Tänd grillen. Fös den glödande kolen till en ring ut mot kanterna.
2. Tvätta rödbetorna och skär av blasten/bladen, men spara några centimeter av stjälken intill rödbetan. Skölj blasten.
3. Lägg ut ett ark aluminiumfolie. Placera betorna tätt på arket. Ringla över oljan och salta. Lägg över ett ark aluminiumfolie och vik in kanterna till ett tätt paket.
4. Baka i mitten av grillen cirka 30 minuter på indirekt glöd under lock. Ta från grillen när betorna är mjuka in till kärnan, testa med en kniv.
5. Mosa hallonen med vinägern. Pensla blasten med olja och krydda med salt. Grilla både betor och blast på direkt glöd utan lock tills bladen är lätt svedda. Blanda betor, blast och hallon. Krydda med salt och peppar.