Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 04:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/balsamicostekt-vildsvin/

Recept

Balsamicostekt vildsvin

DN Text

Vildsvinsköttet har lite mustigare smak och mörkare färg än vanligt griskött. Dyrare är det förstås också, men karrén var klart prisvärd. Köp vanlig fläskkarré i bit om du inte får tag i vildsvinskarré!

Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i lite matfett i stekgryta, gärna av järn. Skär löken i stora klyftor och bryn den lätt i grytan. Tillsätt alla kryddorna och häll på balsamvinäger. Använd gärna en digital köttermometer. Sätt på locket och sänk värmen till lägsta nivå.

Låt köttet sjuda till 78 graders innertemperatur, cirka 1 timme och 20 minuter.
Sila av stekskyn. Låt den stå och svalna en stund så är det lätt att ta bort överflödigt fett på ytan. Servera skyn till köttet. Känns den för koncentrerad kan man spä den med lite vatten eller grädde och ge den ett uppkok.

Bräserad savojkål med äpple passar fint som tillbehör, liksom kokt potatis eller potatismos.

Tillhörande recept:
Äppelfräst savojkål