Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 01:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bangers-and-mash/

Recept

Bangers and mash

DN Text

Det här är en riktig klassiker, korv med mos och löksky, något som alla engelsmän känner till. Bangers är slang för korv. Använd färdiga korvar eller gör dem själv - recept finns här.

1. Stek korvarna lätt i 25 minuter i stekpanna eller i 180-gradig ugn.

2. Skala och koka potatisen mjuk i lätt saltat vatten, ca 15 minuter. Gör under tiden lökskyn.

3. Stek löken sakta i smör tills den är glansig och mjuk. Tillsätt buljongen, låt koka ihop lite och smaka av med salt och peppar.

4. När potatisen är mjuk, häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Späd med mjölk, rör i smöret och smaka av med salt och rör moset slätt. Smula osten och rör i den.

5. Servera korven med nylagat mos och löksky.