Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-15 21:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/barbecueblueslax-med-potatismos-och-pepparrot/

Recept

Barbecueblueslax med potatismos och pepparrot

Krydda laxen med salt och peppar samt pensla dem rikligt med barbecuesåsen. Strimla bacon och fördela på laxbitarna.

Koka potatisen mjuk. Slå av vattnet och låt potatisen ånga av något. Mosa potatisen, värm mjölken och blanda den med potatisen. Vispa ner smör, pepparrot, persilja och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

Värm ugnen till 200° och sätt på grilleffekten. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform. Stek laxbitarna strax under grillelementet i 7-8 minuter. Servera laxen med knaprigt bacon och pepparrotsmoset.