Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 16:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bargomma/

Recept

Bärgömma

Syrad grädde som får rinna av blir så gott, därtill min favoritmix av svenska bär. Det blir till en syrlig och smakintensiv dessert. Både röda och svarta vinbär finns numera, liksom lingon, i frysdiskarna.

1. Häll upp gräddfilen i två melitta­filter i var sin kaffemugg. Ställ in i kylen och åt rinna av över natten eller i minst åtta timmar.

2. Blanda bären, gärna lätt frysta, med sockret. Rör om försiktigt. Blanda bär och gräddfil.

3. Fyll glas eller små portionsskålar med massan. Låt gärna stå några timmar i kylskåp. Servera kallt. Gärna med bondkakor eller havrekakor.