Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-24 11:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/barmartini/

Recept

Bärmartini

Många tycker att det är oliven som gör Dry Martinin. I det här receptet är det salt grekisk fårost som bryter av ginets spritsmak. Sambucans anisarom flirtar med såväl ginets krydda av enbär och lite lakritsrot som fetaosten. Kristallklar cocktail med blåbär på glasets botten och ost vid sidan om.

Gör så här:

Ställ ginflaska och cocktailglas i frysen under en kvart. Välj en fetaost i bit. Skär den i centimeterstora kuber och sätt tandpetare däri. Tag fram flaska och glas. Lägg blåbären på glasets botten. Häll det kalla ginet och likören över blåbären. Pressa till sist ur lite av citrusskalets olja över drinken. Släng skalet. Servera med ost vid sidan om.