Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 09:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/barvarois-aux-framboises-arctiques/

Recept

Barvarois aux framboises arctiques

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, krama ur dem och smält dem i lite av de mosade bären i en kastrull på spisen.

2. Häll mjölken, sockret och äggulorna i en annan kastrull och låt tjockna i vattenbad under ständig vispning. Passa noga  rätt vad det är är smeten tjock.

3. Dra kastrullen från värmen och tillsätt gelatin- och bärmoset under vispning. Tillsätt resten av de mosade bären och vispa det hela kallt. Det går fortast om du sätter kastrullen i kallt vatten i diskhon eller i en stor bunke.

4. Tillsätt slutligen försiktigt den vispade grädden och likören. Spola en form med kallt vatten och häll krämen i den. Ställ den i kylskåp att stelna. Stjälp upp den vid serveringen och garnera med färska åkerbär.