Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 05:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/basilikafylld-lammstek/

Recept

Basilikafylld lammstek

DN Text

Sätt ugnen på 150 grader.

Ta bort nätet kring steken. Öppna köttet, salta och peppra insidan. Pressa över vitlöksklyftorna. Hacka basilikan grovt och lägg i. Dra på nätet igen eller bind upp med steksnöre.

Bryn den fyllda steken i lite matfett på spisen. Lägg den i en ugnsform, salta och peppra och stek till 68–70 graders innertemperatur.

Låt köttet vila cirka 20 minuter innan det befrias från nät eller steksnöre och skärs upp.
Ta vara på skyn i formen och den som bildas när köttet vilar. Sila och servera som sky eller red den med grädde och riven mesost till sås.

Ugnsrostad potatis och gröna bönor eller en potatisgratäng passar fint till lammsteken. DN:s äppel- och rönnbärschutny är ett perfekt tillbehör.

Tillhörande recept:
Äppel- och rönnbärschutney