Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 23:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/basrecept-pa-pinnbrod/

Recept

Basrecept på pinnbröd

Olika varianter av mat på pinne. Foto: Eva Tedesjö

Det finns två olika skolor för hur man gör pinnbröd: man kan trä på brödet eller vira det runt pinnen. Som spett kan man använda trägrillspett eller avbarkade tunna naturpinnar. Servera gärna med smör och tunna skivor av ost eller korv.

Rätta artikel

1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. 

2. Häll i olja och mjölk. Rör i degen tills den blir jämn. Den behöver inte knådas mycket. 

3. Dela i 8–12 bitar och rulla ut till längder. Trä eller vira dem runt pinnar. Grilla i 4–5 minuter över ved eller kol som vitnat (ej över lågor). Vänd och snurra på pinnen ofta. 

4. Ät direkt, gärna med smör som man kan bre på eller doppa i.