Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-03 20:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bastukorv-med-morot-och-kalsallad/

Recept

Bastukorv med morot- och kålsallad

Bastukorv med morot- och kålsallad.
Bastukorv med morot- och kålsallad. Foto: Thomas Karlsson

Att laga lenkki, finsk mild korv, på bastuaggregatet är en klassiker. Oftast sker tillagningen efter bastubadet, men somliga badar och lagar samtidigt. Ytterligare andra steker korven i ugnen i köket. Får ni inte tag på lenkki, som bland annat säljs i Hötorgshallen, kan ni laga rätten med falukorv eller medisterkorv. Vissa lägger till finhackad tomat och/eller ost till röran. Men det här är mitt favoritsätt. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in