Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 09:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/battered-sausage-champ/

Recept

Battered sausage & champ

Foto: Stefan Wettainen

Friterad korv är smaskigt. Man doppar den i frityrsmet och låter den få fin färg i en stekpanna med rikligt med olja. Ofta serveras battered sausage med pommes frites och vita bönor i tomatsås, men frågan är om det inte blir godare och lite fräschare med det gröna moset champ. Den irländska vardagsklassikern champ är helt enkelt potatismos där man vänder ner lättkokt salladslök. Ett mos som smakar rikt och vårligt. Receptet är gjort för vinterpotatis. Det går även att laga på färskpotatis, men då kan man få minska mängden mjölk till ungefär hälften.

1. Frityrsmet: Sikta mjöl och salt i en skål. Blanda i bakpulver. Häll i öl och blanda. Knäck i ett ägg i taget och rör om.
2. Värm oljan i en stekpanna med höga kanter eller en tjockbottnad kastrull.
3. Skölj korvarna i vatten och vänd dem i vetemjöl. Doppa dem sedan i frityrsmeten.
4. Fritera dem cirka 4 minuter på varje sida.
5. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med champ eller pommes frites.

Champ:

1. Koka potatisen med skal tills den är mjuk, 20-25 minuter.
2. Skär salladslökarna i ringar och sjud i mjölken i fem minuter. Ta av från värmen.
3. Häll av vattnet från potatisen och låt svalna så de går att ta i. Skala dem och stöt med en potatisstöt eller pressa i en potatispress. Häll i mjölken med löken i. Blanda med en slev. Tillsätt smör och salt. Smaka av. Servera med battered sausage.