Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 07:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/beandillas/

Recept

Beandillas

Foto: Linus Hallgren

Det här är min paradrätt som jag bjuder på i tid och otid. Min variant på quesadillaskombinerar allt jag älskar – bönor, tortilla­bröd, geggigt och krispigt. Här steker jag dem i en stekpanna, men de blir lika strålande goda om du penslar dem med olja och lägger på grillen.

1. Häll av spadet från de vita bönorna och skölj dem. Låt dem rinna av i en sil och häll sedan ned dem i en matberedare. Häll ned olivolja, chipotlepasta och rivna vitlöksklyftor. Mixa till en slät puré. Du kan även mosa ihop allt med en gaffel. Skrapa ned purén i en bunke.

2. Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem. Finhacka rödlöken och paprikan. Vänd ned svarta bönor, rödlök, paprika och majs i bönröran. Krydda med salt och peppar.


3. Lägg ut fyra tortillabröd och fördela bönröran över dem i ett jämnt lager. Lägg på resterande tortillabröd och pressa lätt.


4. Stek beandillasen gyllenbruna på båda sidorna i rapsolja. Vänd dem enkelt med en stekspade. Om det känns svårt kan du lägga en tallrik över stekpannan och vända över beandillasen på tallriken. Låt den sedan glida ned i stekpannan igen.


5. Skär beandillasen i trekanter och servera med tärnad avokado och lime.

Glutenfritt: Använd glutenfria tortillabröd.