Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 16:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/beef-chili-taco/

Recept

Beef chili taco

Francis X Tolbert var en amerikansk chiliälskare som vigde sitt liv åt att hitta det perfekta chilireceptet. Och det här är vad han kom fram till: ingen tomat, inga bönor bara en massa chili. Och den här chilin är het, så klart, men det är ett slags dovt mullrande hetta, nästan smeksam.

1. Ta bort skaften och kärna ur den torkade chilin. Täck dem med vatten och koka ca 15 minuter. Tärna högreven och finhacka vitlöken och stek kött och vitlök i lite olja. Stek lite i taget så att det får fin stekyta.

2. Pudra över mjöl, chilipulver, de andra torra kryddorna, socker, salt och peppar. Finhacka och tillsätt den färska chilin. Rör om. Blixtmixa den kokta, torkade chilin med vattnet och häll över i grytan. Lägg i buljongtärningen och fyll på med öl (och ev lite mer vatten) så att det precis täcker.

3. Låt stå och puttra med lock minst 2 timmar eller tills köttet är trådigt och fint.

4. Serveras med små vete- eller majstortillas, limeklyftor, crème fraiche, koriander- och silverlökshack, riven cheddarost, inlagd rödlök och salsa.