Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-16 08:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/belugatacos-med-havretortilla-mangosalsa-och-artgucka/

Recept

Belugatacos med havretortilla, mangosalsa och ärtgucka

Belugatacos med havretortilla, mangosalsa och ärtgucka. Foto: Fredrik Funck

Testa belugaliser, linsernas Rolls-Royce, som med sin fasta konsistens passar perfekt som ersättning för färs.

1. Koka belugalinserna tills de blir mjuka, cirka 20 minuter. Under tiden:

2. Salsa: Hacka chili och koriander och blanda med mangon. Lägg i en skål.

3. Ärtgucka: Tina ärterna och mixa med vitlök och olja till en halvgrov puré. Smaka av med vitpeppar, limejuice och salt. Lägg i en skål.

4. Hacka vitlök fint. Bryn i rejält med olja i en gjutjärnspanna. Tillsätt tacokryddan och vänd runt i oljan. 

5. Häll vattnet av belugalinserna och lägg dem i pannan. Vänd runt och rör ner krossad tomat och lökpulver. Låt puttra ihop några minuter. Smaka eventuellt av med något hett, till exempel chilipulver, sambal oelek eller srirachasås. 

6. Servera med mangosalsa, ärtgucka, lime i klyftor, strimlad rödlök, strimlad kål och gräddfil.

Innehåll per portion inklusive ett bröd:

Fibrer: cirka 10 gram. Fullkorn: cirka 8 gram.

● ● ●

1. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och vätska. Rör ihop till en smidig deg. 

2. Dela den i sju delar, arbeta in tillräckligt med mjöl i varje del så att den släpper från bakbordet och kavla sedan ut till tunna kakor. Grädda i torr, het gjutjärnspanna. Håll varma i en bakduk.