Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-26 21:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/belugatacos/

Recept

Belugatacos

Foto: Ulrika Pousette

Belugalinser är små och svarta, och blir inte mjöliga på samma sätt som många andra linser blir när man kokar dem. De är helt fantastiska att använda i köttfärsliknande röror! Du hittar dem i hyllan bland andra torkade linser i butiken.

1. Koka linserna i 15–20 minuter. Låt svalna i kokspadet medan övriga tillbehör görs i ordning.
2. Tärna mango, finhacka lök, skölj och skär paprikan i bitar, skölj majs och salladsblad. Tärna avokado eller mosa till guacamole. Gör tortillabröd om du väljer att baka dem själv.
3. Finhacka lök till belugalinsröran. Bryn löken i olja i en stor gryta eller panna. Tillsätt tacokryddan, och fräs så att det doftar. Se till att ha tillräckligt med olja, så att det inte bränner fast.
4. Låt linserna rinna av i en sil. Tillsätt dem i pannan tillsammans med krossad tomat och vatten. Låt puttra cirka 5 minuter. Rör om då och då och smaka av med salt. Ringla lite olja över och rör runt. Toppa med några blad färsk koriander.