Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 21:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/belugatacos/

Recept

Belugatacos

Foto: Ulrika Pousette

Belugalinser är små och svarta, och blir inte mjöliga på samma sätt som många andra linser blir när man kokar dem. De är helt fantastiska att använda i köttfärsliknande röror! Du hittar dem i hyllan bland andra torkade linser i butiken.

Rätta artikel

1. Koka linserna i 15–20 minuter. Låt svalna i kokspadet medan övriga tillbehör görs i ordning.
2. Tärna mango, finhacka lök, skölj och skär paprikan i bitar, skölj majs och salladsblad. Tärna avokado eller mosa till guacamole. Gör tortillabröd om du väljer att baka dem själv.
3. Finhacka lök till belugalinsröran. Bryn löken i olja i en stor gryta eller panna. Tillsätt tacokryddan, och fräs så att det doftar. Se till att ha tillräckligt med olja, så att det inte bränner fast.
4. Låt linserna rinna av i en sil. Tillsätt dem i pannan tillsammans med krossad tomat och vatten. Låt puttra cirka 5 minuter. Rör om då och då och smaka av med salt. Ringla lite olja över och rör runt. Toppa med några blad färsk koriander.