Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-08 18:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bibimbap-med-revbensspjall-sesam-soja-och-brynt-smor/

Recept

Bibimbap med revbensspjäll, sesam, soja och brynt smör

Foto: Linda Prieditis

Bibimbap är en koreansk nationalrätt som serveras med kimchi, mjölksyrad salladskål som smaksatts med chili. Kimchi finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Plocka köttet från revbensspjällen. Stek köttet i smör. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Håll varmt.
3. Stek äggen i olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
4. Sås: Bryn smöret. Blanda det med soja och vinäger.
5. Garnering: Rosta sesamfröna i torr panna. Hacka jordnötterna.
6. Fördela ris, kött, ägg och kimchi på tallrikar. Strö över sesamfrön, jordnötter och mynta. Servera med såsen.
Näring/portion: Ca 630 kcal, 32 g fett, 33 g protein, 52 g kolhydrater