Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-20 10:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/biffrulad-i-tomatsas/

Recept

Biffrulad i tomatsås

Börja med tomatsåsen: Skala och finhacka löken, strimla fänkålen och fräs dem lätt i oljan. Häll på de krossade tomaterna. Koka upp och låt puttra medan du förbereder resten av ingredienserna.

Gör gremolatan: Skrubba citronen, som helst ska vara ekologisk, noga. Riv skalet och blanda med finhackad persilja och vitlök.

Banka ut skivorna av innanlår lätt med knogarna. Dela skivorna i två om det är mycket stora. Fördela den rivna parmesanosten samt drygt hälften av gremolatan på ruladerna. Salta och peppra lätt. Rulla ihop dem.

Fäst med tandpetare eller spaghettistrån. Stek snabbt till vacker färg i en stekpanna.

Pressa apelsinen och häll saften i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Lägg i ruladerna och låt koka några minuter.

Servera ruladerna med en extra klick gremolata, bandspaghetti och suger snaps eller andra favoritgrönsaker.