Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 13:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/biffsallad-med-bonor-och-tomat/

RECEPT

Biffsallad med bönor och tomat

Foto: Linnea Press

1. Skölj bönorna i kallt vatten, låt rinna av.

2. Skala och halvera rödlöken. Strimla den i tunna halvmånar.

3. Klyfta tomaterna. Skiva salladslöken tunt. Grovhacka myntan. Blanda alla ingredienser till salladen. Salta och peppra.

4. Krydda köttet med chilipeppar. Grilla eller stek cirka 3 minuter på varje sida beroende på tjocklek. Salta och peppra.

5. Servera med sallad och grekisk yoghurt och en kvist koriander eller persilja.

Näring/portion: 492 kcal, 17 g fett, 46 g protein, 37 g kolhydrater