Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 05:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bifftartar-i-salladsblad-med-sojaparlor/

Recept

Bifftartar i salladsblad med sojapärlor

Foto: Fredrik Funck

När man använder rått kött är hygienen extra viktig. Förbered köttet precis innan gästerna kommer och ställ bara fram lite i taget. Gravida, äldre och personer med dåligt immunförsvar bör välja de andra rätterna. Tapiokapärlor finns i butiker med asiatiskt sortiment.

Rätta artikel

1. Koka upp rikligt med vatten. Häll i tapiokapärlorna och låt koka i sju minuter. Sila och kyl ner under rinnande vatten. Lägg pärlorna i 1 dl soja och 1 dl vatten. Gör gärna detta dagen innan, eventuellt behöver man blanda i ytterligare soja eller vatten inför servering eftersom de sväller.
2. Ta loss salladsbladen. Skölj och torka dem så att du får små ”båtar”.
3. Blanda ihop äggula och dijonsenap i en bunke tillsammans med vinäger. Börja vispa och häll samtidigt i en försiktig stråle med matolja medan du vispar till en fast majonnäs. Smaka av med soja.
4. Vid servering: Skär biffen i mycket små kuber och blanda den med olivolja och salt. Lägg tartaren i salladsbladen, toppa med sojamajonnäs, sojapärlor, hasselnötter och riv sedan på parmesan.