Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-20 16:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/biffwok-med-salladskal/

Recept

Biffwok med salladskål

DN Text

Lägg köttet i en skål och tillsätt alla kryddorna. Rör om och låt köttet marineras i rumsvärme i ca 15 minuter.

Skär purjolöken i diagonala skivor, ta inte med de grövre gröna bladen. Skölj skivorna i en sil för att få bort eventuell jord och sand mellan bladen. Skär salladskål i tunna klyftor.
Koka äggnudlarna.

Stek köttet på hög värme. Lägg i purjolöken och stek under omrörning. Ta vara på eventuell rest av marinaden och häll i pannan tillsammans med 1 dl vatten och koka upp. Lägg i salladskålen, dela stora blad, låt dem steka tills de blir lite slankiga.

Om du föredrar att använda fint strimlad vitkål i stället för salladskål behöver den vara med från början för att bli lagom tillagad. Lägg i den samtidigt som purjolöken.
Blanda woken med kokta avrunna nudlar eller bottna varje portionsskål med nudlar och lägg wokblandningen ovanpå.

Rosta sesamfrö i torr stekpanna och strö lite över varje portion.