Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 18:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bittra-blad-med-bakad-gul-lok-och-vitloksyoghurt/

Recept

Bittra blad med bakad gul lök och vitlöksyoghurt

Foto: Anette Nantell

Försök hitta salladsblad av lite olika färger. Välj gärna några sorter som är lite beska, det behövs för att ge den här salladen sin karaktär och blir extra gott ihop med den söta, karamelliserade löken.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Skölj och slunga salladsbladen noga. 
2. Skala och dela lökarna. Lägg dem i en het gjutjärnspanna tillsammans med ½ msk naturell olja och låt dem få en fin stekyta. Sänk sedan temperaturen och baka dem mjuka helt igenom under lock, så att de blir fint karamelliserade.
3. Rosta vitlöksklyftorna med skalet på i ugnen tills de är gyllenbruna och mjuka helt igenom (cirka 7 minuter). Låt dem svalna, skala och hacka dem och blanda sedan med yoghurten. Smaka av med salt.
4. Blanda picklesspadet och olivolja till en dressing och vänd bladen i den. Arrangera salladsbladen på en tallrik och varva med karamelliserade lökringar, toppa med vitlöksyoghurt och dekorera med gröna blad.