Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 11:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/blabarsmuffins-1/

Recept

Blåbärsmuffins

DN Text

1. Sätt ungen på 225 grader. Blanda mjöl, majsmjöl, socker, salt och bakpulver i en skål.

2. Vispa samman ägg, smält smör och fil i en annan skål.

3. Häll äggblandningen i skålen med mjölblandning, rör om försiktigt. Strö över lite mjöl på blåbären och vänd ner dem i smeten.

4. Klicka ut smeten i muffinspanna, nästan ända upp. Strö lite exra socker på varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna lite.