Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 17:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/blackfiskkimchi/

Recept

Bläckfiskkimchi

Det här receptet fungerar både på små, hela bläckfiskar och på tentakler från större sorter. Livsmedelsverket rekommenderar att fisk som inte tillagas med värme innan den äts först ska frysas i ett par dagar. Gravida bör hoppa över denna rätt.

1. Lägg bläckfisken i en bunke och gnid in den med havssaltet (1 dl). Lägg på en tallrik som vikt. Låt stå i kylskåpet i 3 timmar.

2. Skala rättikan och skär den i stora bitar, cirka 2 1/2 centimeter tjocka. Lägg dessa i en bunke och gnid in dem med havssalt. Låt stå i kylen i 30 minuter.

3. Under tiden, blanda alla ingredienser till kryddblandningen i ytterligare en bunke.
4. Skär knipplökarna i strimlor, cirka 4 centimeter långa.

5. När det är dags, pressa vätska (som saltet dragit ur) ur bläckfisken genom att lägga den i ett durkslag och pressa med handflatan. Tag upp och gör likadant med rättikan.

6. Blanda noga bläckfisk, rättika, sallatslök och kryddblandning i en bunke. Täck med plast och lägg en liten tallrik över som tyngd. Låt stå i 2-3 dagar i kylskåpets kallaste del.