Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 10:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/blomkal-i-gron-curry-med-quinoa/

Recept

Blomkål i grön curry med quinoa

DN Text

Skölj blomkålen och dela huvudet i små buketter. Ta också vara på fina delar av blasten och skär dem ganska smått. Skiva löken.
Fräs upp den gröna currypastan i lite olja i en panna eller tjockbottnad kastrull. Lägg i blomkål, eventuell blast och lök samt strimlad, soltorkad tomat (finns på glasburk). Vänd runt några minuter och häll sedan på kokosmjölken. Låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt.

Koka väl sköljd quinoa eller bulgurgryn att äta till. Kokanvisning brukar stå på förpackningarna.

Lägg upp blomkålen med curry-kokossky på en bädd av quinoa eller bulgur och strössla sesamfrön, rostade i torr panna, över.

Quinoa hittar man lättast i hälsokostaffärer. Bulgur eller råris är andra goda alternativ.