Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 11:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/blomkals-och-potatissoppa-med-rostad-vitlok/

Recept

Blomkåls- och potatissoppa med rostad vitlök

Rätta artikel

1. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Stek den lätt i olja. Skala potatisen och skär i bitar. Skär eller bryt blomkålen i buketter. Tillsätt potatis och blomkål i vitlöksfräset. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Sjud under lock tills potatisen är mjuk, 10–15 min.

2. Rosta mandel i en torr stekpanna. Låt svalna i en skål och blanda med parmesanost och fint skuren basilika.

3. Mixa soppan slät med mixerstav. Späd ev med mer vatten. Smaka av med citronsaft och citronskal. Servera med strösslet och bröd.

Näring/portion: 550 kcal, 18 g fett, 17 g protein, 76 g kolhydrater