Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-18 12:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/blomkalscurry/

Recept

Blomkålscurry

Blomkål kan tillagas på så många goda sätt — Jens Linder tipsar hur.

1. Dela blomkålen i små buketter, skär potatisen i tärningar och moroten i smala stavar. Skär den väl sköljda purjolöken i sneda skivor.
2. Hetta upp olja i en wok eller tjockbottnad panna, lägg i ingefära och curry. Lägg i blomkål, morot och potatis och stek under omrörning cirka fem minuter.
3. Tillsätt purjolöken, salt, peppar, eventuellt också spiskummin, och stek ytterligare några minuter. Klicka i yoghurten lite i taget och rör om under tiden. Tillsätt chutney eller sweet chili-sås.
4. Låt currygrytan puttra på svag värme tills morot och blomkål börjar mjukna. Vänd då ner bladspenaten. Sjud någon minut och servera med ris, gärna basmatiris. Lite extra chutney är också gott att ha till.