Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-22 13:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/blomkalssoppa-med-jordartskockor-och-roda-linser/

Recept

Blomkålssoppa med jordärtskockor och röda linser

Foto: Eva Tedesjö

En krämig soppa med smak av jordärtskocka. Linserna mättar och ger näring, utan att göra väsen av sig. Toppa med baconströssel – alternativt kokta ägghalvor eller stekta halloumikuber.

Rätta artikel

1. Skölj och skär blomkål i bitar och purjon i strimlor. Skala och skär jordärtskockor i bitar. Hacka vitlöken. Fräs ett par minuter i rapsolja i en stor kastrull.

2. Tillsätt det mesta av vattnet, buljongtärningen och linserna och koka under lock i 20 minuter. Mixa soppan slät, enklast med stavmixer. Tillsätt grädde och mer vatten till önskad konsistens.

3. Smaka av med salt och peppar.

4. Hacka baconen, stek till ett strössel i torr panna och servera som topping.

Barnanpassa! Vissa barn gillar inte soppa. Kanske finns det rester av pasta eller potatis i kylen att servera tillsammans med toppingen och ha soppan som sås eller tittmat till? Eller servera soppan lite kul i en äggkopp med liten sked och ge matiga pannkakor som efterrätt.

Här hittar du hela menyn till vecka 1.

Här hittar du samtliga veckomenyer.