Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 08:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/blomkalssoppa-med-potatis-och-kramig-svampmacka/

Recept

Blomkålssoppa med potatis och krämig svampmacka

Blomkålssoppa med potatis och krämig svampmacka. Foto: Charlie Drevstam

Till soppa passar det bra med ett matigt tillbehör. Fast man kan förstås äta bara mackan också om man vill.

1. Lägg potatis, blomkål och purjolök i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka tills potatisen är mjuk, 10–15 minuter. Häll i grädden och mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

2. Putsa och skiva svampen. Stek den i en het panna med smöret tills vätskan ångat bort. Tillsätt vitlöken och stek någon minut till. Blanda svampen med cream cheese och timjan i en skål. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera soppan med svampröra och bröd.