Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-18 15:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bocklingsallad-med-persiljepesto-och-applen/

Recept

Böcklingsallad med persiljepesto och äpplen

Foto: Stefan Wettainen

Rökt fisk är en suverän ingrediens i sommarsallader. Den både mättar och ger smak, samtidigt som det nyttiga fiskfettet är bra för oss. Ta den fisk du får tag i, det är inte så himla noga, men äpplen och böckling är en riktig fullträff ihop. Äggen ska vara någonstans mittemellan hårdkokta och löskokta.

1. Filea fisken så gott du kan. Är det böckling gör det inget om några småben kommer med.
2. Skrapa morötterna och koka dem nätt och jämnt klara i lättsaltat vatten.
3. Tillsätt sparrisen den sista minuten. Låt svalna något och dela i mindre bitar.
4. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar eller klyftor.
5. Fodra en skål med några salladsblad.
6. Varva morötter, sparris, potatis i skivor, äpple och fisk i skålen. Pressa citronsaft över hela salladen.
7. Dela äggen i halvor och placera dem ovanpå.
8. Kör persilja och västerbottensost med lite rapsolja i en mixer eller med stavmixer. Tillsätt sedan resten av oljan medan du fortsätter att mixa.
9. Smaka av med salt och peppar.
10. Ringla persiljepeston över salladen och peppra väl.