Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 20:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/boeuf-bourguignon-1/

Recept

Boeuf bourguignon

Detta är fransmännens absoluta favoritklassiker. Använd ett riktigt gott rödvin så lyfts smaken ytterligare. Boeufen kan med fördel stå och gotta till sig i kylen ett par dagar innan den serveras. Den kan även frysas.

Foto: Peter Kroon

1. Fräs kvartade champinjoner, strimlad bacon, hela schalottenlökar och hackad vitlök i smör. Häll på timjan. Pudra över vetemjöl och tillsätt tomatpurén – fräs runt ordentligt.

2. Häll på vinet. Låt det puttra en stund och slå sedan på buljongen.

3. Rör ner de skivade morötterna. Låt puttra på medelhög värme i ca 15 minuter. Tillsätt därefter köttet som är skuret i lagom stora bitar och koka upp. Servera gärna med potatispuré!