Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 16:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bolognese-pa-svarta-linser/

RECEPT

Bolognese på svarta linser

Det här låter kanske präktigt, men prova – den här vegetariska bolognesen blir godare än du kan ana! Vill du göra en vegansk rätt byter du crème fraiche mot havre- eller sojaalternativ.

1. Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka lök och vitlök.

2. Fräs allt i olja en kastrull och tillsätt linser, krossad tomat, crème fraiche, vatten, buljongtärning, socker, balsamvinäger och eventuellt spiskummin.

3. Låt puttra med lock på glänt ca 25 minuter eller tills du tycker linserna har fått bra konsistens. Mixa såsen med stavmixer, eller låt koka lite längre för en mosigare konsistens. Späd med mer vatten för lösare sås. Koka pastan under tiden såsen kokar klart.

4. Smaka av såsen med salt, peppar och basilika/oregano och servera med pasta och parmesanost.

Receptet är hämtat ur Sara Ask och Lisa Bjärbos bok ”Mera Vego – mat för hela familjen” (Ordfront förlag).

Här hittar du hela menyn för vecka 2.

Här hittar du samtliga veckomenyer.