Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-01 10:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bondsallad-med-fetaost-och-friterade-orter/

Recept

Bondsallad med fetaost och friterade örter

1. Halvera tomaterna. Skala gurkan lite slarvigt. Halvera, kärna ur och skär den i grova bitar. Lägg dem med tomaterna i en skål.

2. Strimla fänkål och lök tunt. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Blanda ner fänkål, lök, paprika och oliver i salladsskålen. Bryt fetaosten grovt och lägg den på salladen.

3. Dressing: Blanda samtliga ingredienser, ringla över salladen och blanda om.

4. Friterade örter: Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull. Lägg i örterna och fritera tills de verkar spröda. Låt dem rinna av på hushållspapper. Dekorera salladen med örterna.

Näring/portion: 293 kcal, 25 g fett 11 g protein 7 g kolhydrater