Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-21 13:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bongryta-med-korv/

Recept

Böngryta med korv

DN Text

Skär löken i tunna klyftor och hacka vitlöken. Skiva selleristjälken.

Stek i olivolja i en gryta tills löken blir mjuk.

Skär korven i centimetertjocka slantar och stek den tillsammans med lök och selleri.
Häll burktomater och spad (dela stora tomater i bitar) samt tomatpuré i grytan. Krydda med salvia. Tillsätt de avrunna bönorna.

Låt puttra i cirka tio minuter. Häll på lite vatten om det ser ut att behövas. Smaka av med peppar och salt.

Strö eventuellt persilja eller annan grön örtkrydda över den färdig grytan.
Servera grytan med ett gott brytbröd.