Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 18:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bonor-i-ortcreme-sauvignon-blanc/

Recept

Bönor i örtcrème & sauvignon blanc

Michel Jamais rekommenderar örtiga och syrliga smaker till sauvignon blanc som i sig innehåller sådana aromer. Denna rätt kan ätas som tapas, förrätt och passar också till många stekta fisk- eller köttbitar. Haricots verts kan lagas på samma sätt. Lufttorkad skinka eller parmesan är gott till. Sauvignon blanc blir godast när det är 10–12 grader.

1. Snoppa bönor och sockerärter.

2. Koka upp vatten och salt. Lägg i bönorna, koka dem utan lock tills de är precis mjuka. Det tar 6–8 minuter. De sista 2–3 minuterna lägger man ner sockerärterna.

3. Spola grönsakerna kalla och lägg dem i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt. Torka dem gärna med hushållspapper.

4. Blanda noggrant alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt. Såsen får gärna stå en halvtimme i kylen så att smakerna gifter sig.

5. Lägg ner bönor och sockerärter i såsen. Vänd runt dem tills allt är väl blandat. Servera tillsammans med osten eller skinkan.